Attent en doeltreffend communiceren

Pakket van drie trainingsdagen

Je boekt via deze pagina een pakket van drie trainingsdagen die je op diverse wijze ondersteunen om meer doeltreffend, efficiënt en klantgericht te communiceren. De trainingen zijn los van elkaar te boeken.

Communicatie heeft veel facetten. Enerzijds omvat het natuurlijk het proces van interactie tussen jou en een ander, maar anderzijds ook het gehele proces binnenin jezelf: hoe bereid je je voor op een gesprek of een belangrijke meeting? Hoe bewust ben je van jouw communicatiestijl en die van de ander? Hoe maak je notities terwijl je luistert naar de wensen van een klant? Hoe onthoud je details en kom je daar later op een leuke manier op terug? Al dit soort aspecten komen tijdens deze driedaagse training aan de orde en worden op luchtige en praktische wijze eigengemaakt. 

Dag 1 - Geheugentraining (24 april 2024)

Je hebt je geheugen iedere dag nodig. In deze training leer je meer over de werking van je brein, over hoe je effectiever leert en beter onthoudt. Zo kun jij je werk makkelijker en beter uitvoeren. Hiervoor krijg je tijdens de training technieken aangereikt die verder gaan dan de ‘plaats in de ruimte’-techniek waar je wellicht eerder over hebt gehoord.

Voor meer informatie klik hier.

Dag 2 - Mindmapping (22 mei 2024)

Tijdens deze training leer je hoe je dagelijk en professioneel mindmapping kunt toepassen. In sommige situaties is het prettig gegevens op papier te kunnen zetten. Bijvoorbeeld in de voorbereiding op opdrachten en tijdens (belangrijke) gesprekken. Mindmappen biedt een snelle en overzichtelijke manier van vastleggen. Eentje die perfect aansluit op hoe het brein werkt.

Voor meer informatie klik hier.

Dag 3 - Klantgericht communiceren (26 juni 2024)

In je dagelijks leven en in je werk kom je met veel mensen in aanraking. Met de een lig je direct op een lijn, communiceer je prettig en snel, en met de ander kost dat je meer moeite. Naast de afwisseling in klanten, heb je ook te maken met verschillende contactmomenten. De ene keer gaat het over een voorstel, de andere keer voer je de opdracht uit en vaak volgt er een evaluatie. Dat vraagt inzicht in gedrag en communicatie. Wil je nog klantgerichter communiceren en wil je je klantinteractie zo plezierig én effectief mogelijk maken? Dan is deze training Klantgericht communiceren passend voor jou.

Voor meer informatie klik hier.

Voertaal

Nederlands

Leesopdracht

Dag 1

Deelnemers ontvangen voor aanvang pagina’s 93 tot en met 128 uit het boek Breinwijzer van John Cliteur in hun KTV-account. Deze tekst moet vooraf gelezen worden. Mocht je het prettig vinden om de tekst uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit te printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de tekst niet uitprinten.

Dag 2

Deelnemers moeten voorafgaand aan de training het hoofdstuk Mindmappen uit Breinwijzer van John Cliteur te lezen, dit hoofdstuk kun je vinden in jouw KTV-account. Mocht je het prettig vinden om de tekst uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit te printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de tekst niet uitprinten.

Dag 3

Geen voorbereiding.

Marja Talens

Marja Talens studeerde Communicatiekunde in Groningen. Sinds 1998 is zij met enorm veel plezier aan het werk als trainer en coach. In 2007 volgde zij de opleiding tot neurocoach bij het PMA Institute in Orlando, Florida. Ook deed zij een opleiding tot EFT-coach. Daarnaast is zij gecertificeerd in DISC- en MapsTellgedragsstijlen. Marja heeft een eigen trainingsbureau (Extra Trainers). 

Door haar werkervaring in verschillende branches is Marja uitstekend in staat om haar training praktijkgericht neer te zetten. Zij voelt zich als een vis in het water in commerciële bedrijven en springt vervolgens net zo graag in het diepe bij non-profitorganisaties. Haar trainingen en coachsessies zijn volgens cursisten altijd levendig, helder en to the point. Haar betrokkenheid is voelbaar en zij staat voor wat ze zegt. 

Marja vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen. Ze creëert daarvoor een omgeving waarin mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren, aldus Marja. Verder wil Marja dat cursisten de trainingsdag ook leuk vinden, dus een portie humor en gezelligheid is zeker ook te vinden in haar trainingen. Zij sluit in al haar trainingen aan op de werking van het brein, om zo tot een uitstekend resultaat te komen. 

Trefwoorden: vrolijk, enthousiast, kundig, betrokken en praktijkgericht.

Geheugentraining 24 apr. 2024 09:30u. - 17:00u.
Mindmapping 22 mei 2024 09:30u. - 17:00u.
Klantgericht communiceren 26 jun. 2024 09:30u. - 17:00u.

LOCATIE

KTV-hoofdkantoor
Meinsstraat 2
3862 AE  Nijkerk

Routebeschrijving

 
PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Maximaal 12 deelnemers
  • Ontvangst en registratie vanaf 9:00 uur. Programma start om 9:30 uur en eindigt om 17:00 uur.
  • Deelnemers ontvangen voor aanvang eventueel beschikbare digitale bestanden in Mijn KTV. Mocht u het prettig vinden om de bestanden uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de bestanden niet meer uitprinten.

"Erg leuke training. Theoretisch, maar ook praktisch gezien geeft het veel fijne toepassingen in mijn leven."

"Super leuke en leerzame dag gehad! Veel nuttige en bruikbare tips!" 

"Heel interactief en prettig."

"Een van de betere trainingen die ik tot nu toe heb gevolgd. Goed opgezet, niet overload aan informatie. Genoeg afwisseling in oefeningen en luisteren."

"Interessant, nieuwe dingen gehoord. Helder en met humor gebracht."

"Marja buigt de kennis om naar ons vak, dat is erg prettig."

"Goede tools ontvangen om mee te oefenen. Ik zie uit naar de toepassing in de praktijk."

"Marja kan op een leuke manier vertellen en heeft veel herkenbare voorbeelden."

Startdatum: 24 apr. 2024
  • van 09:30 tot 17:00
  • 877,25 (incl. BTW)
  • Nijkerk
Volgeboekt

Opties bij deze cursus

  • Persoonlijke analyse (t.b.v. dag 3): + € 55,00

    Je kunt een analyse laten maken van jouw voorkeursgedrag. Je ontvangt dan een persoonlijke landkaart waarop jouw gedrag in steden, bergen en dergelijke is verwoord.